ההורות אוניברסאלית ומשותפת לאנושות כולה. כל התרבויות בעולם עוסקות בהורות כחלק מהטקסים, המנהגים וחיי היום יום שלהן. ההורות מסקרנת הורים שבדרך, מאתגרת הורים בפועל ומאפשרת תובנות להורים מנוסים.
חוויית ההורות מעלה רגשות עוצמתיים ולכן מצויה ביצירותיהם של סופרים, צלמים, חוקרים ועוד רבים אחרים. למרות שההורות עתיקה, הידע אודותיה מתחדש במהירות ומאפשר להרחיב את ההתבוננות בה, את הבנתה, את מקורות התפקוד ההורי ואת האפשרויות ליצור בו שינויים.
סדרה של עשרה מפגשים בהם נציץ לעולמות הקסומים בהם מוצגת ההורות על מרכיביה ואיכויותיה, דרך התבוננות בתפיסות מעולמות הפילוסופיה, הביולוגיה, החברה והפסיכולוגיה של ההורות.
נושאי ההרצאות:
- הורים והורות בתנ"ך – "כולנו ילדיו של אברהם אבינו"
איך מתייחס המקרא ליחסים בין הורים ובין ילדים? מה משמעותו של הדיבר "כבד את אביך ואת אמך"? מהם הבדלים בין בנים לבנות במשפחה המקראית? - "אני בחיים לא אהיה כמו אימא שלי" – על העברה בין-דורית
מדוע מופיעים "אורחים" מעברם של ההורים בחדר הילדים? רבותי, ההיסטוריה חוזרת – האמנם? מה הורישו שורדי שואה לילדיהם? - הורים – וואו איזה סרט!
מה תפקידו של הקולנוע בחינוך להורות? מה מרגישים הורים כשהם צופים בסרטים על הורים? למה תחום ההורות רווח בסרטי קולנוע מראשיתו עד ימינו? - צפייה מודרכת ומוארת בסרט "התבגרות" (ריצ'רד לינקלייטר, 2014)
התבוננות בשינויים שחלים בחיי ההורים, השפעתם על ההורות ועל הילדים בעשר
השנים בהן צולם הסרט. - המוח ההורי – יש דבר כזה?
אילו שינויים חלים במוח ההורה עם לידת ילד? למה חלים שינויים? מהו סנכרון הורה ילד? ומה השפעותיו על הילד ועל ההורה? - "גלימת ההורות מעטפת ובטנה" – על סגנונות הורות
איך מאפיינים סגנון הורות? מה אומר עליי סגנון ההורות שלי? - סלפי הורים – מה הם מספרים?
למה ההורים מתעדים כל שנייה בחיי הילדים? איך מרגישים עם זה הילדים? - "אנחנו בהריון" – לקראת הורות
למה מקדישים את כל המאמץ לקראת ההורות בקניית עגלה? מה כדאי בכל זאת לדעת לפני שהופכים להורים? - פורטרטים גנטיים – ממי ירשנו את ה…
מה הסיכוי שלבן שלנו יהיו עיניים כחולות כמו שיש לסבא? למה אנחנו מייחסים לעצמנו הורשת תכונות טובות או רעות לילדים? - פסקול שירי הורים וילדים: לאבא שלי יש סולם ואמא יקרה לי – האמנם?
מה מקור ההתייחסויות להורות בשירים ובסיפורי ילדים?
למשתתפים בהרצאות יוצעו ספרים ומאמרים לעיון נוסף.
פרטים נוספים:
- ההרצאה מתקיימת גם במפגשים וגם בזום, בתיאום מראש.
- ההרצאה משלבת שאלות ודוגמאות שמוצעות מהקהל.
- אורך ההרצאה כתשעים דקות ללא הפסקה.
- להרצאה במתכונת רגילה נדרש ציוד הקרנה ושמע במקום.
- מספר המשתפים אינו מוגבל.